Szlukovényi Tamás Hajdú D. András Stefano De Luigi Szergej Makszimisin Kai Pfaffenbach

A zsűri bemutatása

Szlukovényi Tamás
Szlukovényi Tamás
kurátor, a zsűri elnöke

Szlukovényi Tamás kurátor a Toronto/London székhelyű Archive of Modern Conflict-nál. Korábban 25 évig a Reuters hírugynökségnél fotóriporterként és szerkesztőjeként dolgozott, állomásozott Magyarországon, Kanadában, Ausztriában, Oroszországban, Szingapurban és Angliában. Ezután a globalis hírügynökség fotó főszerkesztője volt Londonban.

Hajdú D. András szabadúszó fotóriporter. Legfőbb érdeklődési területe a dokumentarista fotográfia. Fotográfusi munkája mellett tanít is a Budapesti Metropolitan Egyetemen. Munkáit többször díjazták a Magyar Sajtófotó Pályázaton és a Pictures of the Year International nemzetközi pályázaton.

Hajdú D. András
Hajdú D. András
fotóriporter
Stefano De Luigi
Stefano De Luigi
fotóriporter

Stefano De Luigi 1964-ben született Kölnben, Németországban. 1989-től 1996-ig Párizsban, a Grand Louvre Museum fotográfusaként dolgozott. Két kalbuma jelent meg Pornoland illetve Blanco címmel. Díjai között a legjelentősebb a négy World Press Photo díj, a Getty Grant fotóriporteri díja illetve a Days Japan díj. Egyebek mellett a New Yorker-nek, a Geo-nak, a Paris Match-nak és a Stern-nek dolgozik rendszeresen. New Yokr-ban, Párizsban, Genfben, Rómában, Londonban és Isztambulban volt kiállítása. 2008-óta a VII Photo Agency tagja. Jelenleg Párizsban él.

A Krímben, Kercsben született. 1985 és 1987 között Kubában, a Szovjet Hadsereg különleges egységének tagjaként töltötte katonai szolgálatát és ott kezdett fotografálni.
1991-ben atomfizikát tanult a Leningrádi Politechnikumban és az Ermitázs laboratóriumában dolgozott.
1998-ban újságíró szakon diplomázott Szentpéterváron, majd az Izvesztyija napilap fotóriportere lett.
Dolgozott a Geo Magazin orosz kiadásának, és számos egyéb lapnak, köztük a The Times, a Time, a Nesweek, a The Washington Post, a Stern, a Liberation és a Corriere della Sera.
2003-óta a Focus sajtó- és képügynökség fotóriportere.
Számos fotográfiai díj nyertese.
Az utolsó birodalom – 20 év múlva című kiállítása és fotóalbuma nemzetközi érdeklődést váltott ki.

Szergej Makszimisin
Szergej Makszimisin
fotóriporter
Kai Pfaffenbach
Kai Pfaffenbach
fotóriporter

Kai Pfaffenbach 1970-ben született Hanauban, Németországban. Politika tudományi-, történelmi- és újságírói tanulmányok után a nagy presztizsű Frankfurter Allgemeine Zeitungnak kezdett dolgozni szabadúszó fotóriporterként. 1995-től külsősként dolgozott a Reuters News Pictures Service-nek, 1998-tól belsős fotóriporter lett. Frankfurtban él. Számtalan hazai és nemzetközi pályázaton nyert díjakat képeivel.